Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Strategie průkazu falšování potravin a doplňků stravy (N323052)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323052 - Strategie průkazu falšování potravin a doplňků stravy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Introduction to the food adulteration topic.2. Traditional procedures applied for proof of food adulteration.3. Recent analytical strategies used for proof of food and nutraceuticals adulteration I.4. Recent analytical strategies used for proof of food and nutraceuticals adulteration II.5. Application of chemometric tools for effective disclosure of food and nutraceuticals adulteration.6. Adulteration of food products of vegetable origin and beverages, case study.7. Adulteration of food products of animal origin, case study.8. Adulteration of nutraceuticals.9. Authentication of technological procedures used in food production.10. Proof of genetically modified food products in food chains.11. Traceability in food chains, introduction to the topic.12. Principles of global food traceability.13. Role and activity of inspectorates in detection of food and nutraceuticals adulteration.14. Communication with consumers on risks associated with food adulteration and related legislative requirements.

Literatura

R: Lees M., Food Authenticity and Tracebility, Woodhead Publishing Limited, 2003, ISBN 1 85573 526 1.R: Rekha S. Singhal, Pushpa R. Kulkarni, Dinanth V. Rege, Handbook of Indices of Food Quality and Authenticity, Woodhead Publishing Limited, 1997, ISBN 1 85573 299 8.A: Hoorfar J., Case studies in food safety and authenticity: Lessons from real-life situations, Woodhead Publishing Limited, 2012, ISBN 0 85709 412 2.A: Hoorfar J., Jordan K., Butler F., Prugger R., Food chain integrity: A holistic approach to food traceability, safety, quality and autenticity, Woodhead Publishing Limited, 2011, ISBN 0 85709 068 2.A: Da-Wen Sun, Modern Techniques for Food Authentication, Academic Press, 2008, ISBN 0123740851.

Garant

Tomaniová Monika Ing. Ph.D.Zachariášová Milena doc. Ing. Ph.D.