Předmět Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin (N323053)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323053 - Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Úvod, organizační záležitosti, bezpečnost práce. 2. Plynová chromatografie 3. Plynová chromatografie (GC/FID) 4. Plynová chromatografie (GC/MS) 5. Iontově selektivní elektrody 6. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie 7. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie I (HPLC/UV, UPLC/ELSD) 8. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie II (speciální detektory) 9. Spektrofotometrie I 10. Spektrofotometrie II 11. Atomová absorpční spektrofotometrie 12. Infračervená spektrofotometrie 13. Obrazová analýza 14. Elektromigrační metody
Literatura
Z: Studijní materiály k předmětům: Analytická chemie I - D. Kealey, P. J. Haines: Analytical Chemistry, BIOS Sci. Publ., Oxford 2002, ISBN 1-85996-189-4 Analýza potravin a přírodních produktů - http://web.vscht.cz/hajslovj/AP_sylabus.html D: http://www.scribd.com/doc/30735048/Food-Analysis-by-HPLC-2ed-Nollet D: Meyer V., Practical High-Performance Liquid Chromatography, Wiley 2010, ISBN-10: 0470682175 D: Weston A., Brown P.R, HPLC and CE: Principles and Practice, Amazon 1997, ISBN-10: 0121366405 D: Pavia D.L., Lapman G.M., Kriz G.S., Vyvyan J.R., Introduction to Spectroscopy, Brooks/Cole, Belmont 2009,ISBN-13: 978-0-495-11478-9 D: Aras N.K., Ataman O.Y., Trace Element Analysis of Food and Diet, RSC, Cambridge, 2006,ISBN 0-85404-576-7 D: Nielsen S.S. (ed.)Food Analysis 4th edition, Springer, 2010, ISBN 978-1-4419-1478-1, e-zdroj VŠCHT D: Otles S. (ed.), Handbook of Food Analysis Instruments. CRC Press, Boca Raton, USA, 2009, ISBN 9781420045673, e-zdroje VŠCHT D: Wrolstad R.E. et al., Handbook of Food Analytical Chemistry, Wiley, 2005, ISBN 9780471663782, e-zdroj VŠCHT
Garant
Schulzová Věra doc. Dr. Ing.Réblová Zuzana doc. Ing. Ph.D.