Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin (N323053)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N323053 - Laboratoř instrumentálních metod v analýze potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Úvod, organizační záležitosti, bezpečnost práce. 2. Plynová chromatografie 3. Plynová chromatografie (GC/FID) 4. Plynová chromatografie (GC/MS) 5. Iontově selektivní elektrody 6. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie 7. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie I (HPLC/UV, UPLC/ELSD) 8. Vysokoúčinná kapalinová chromatografie II (speciální detektory) 9. Spektrofotometrie I 10. Spektrofotometrie II 11. Atomová absorpční spektrofotometrie 12. Infračervená spektrofotometrie 13. Obrazová analýza 14. Elektromigrační metody

Literatura

Z: Studijní materiály k předmětům: Analytická chemie I - D. Kealey, P. J. Haines: Analytical Chemistry, BIOS Sci. Publ., Oxford 2002, ISBN 1-85996-189-4 Analýza potravin a přírodních produktů - http://web.vscht.cz/hajslovj/AP_sylabus.html D: http://www.scribd.com/doc/30735048/Food-Analysis-by-HPLC-2ed-Nollet D: Meyer V., Practical High-Performance Liquid Chromatography, Wiley 2010, ISBN-10: 0470682175 D: Weston A., Brown P.R, HPLC and CE: Principles and Practice, Amazon 1997, ISBN-10: 0121366405 D: Pavia D.L., Lapman G.M., Kriz G.S., Vyvyan J.R., Introduction to Spectroscopy, Brooks/Cole, Belmont 2009,ISBN-13: 978-0-495-11478-9 D: Aras N.K., Ataman O.Y., Trace Element Analysis of Food and Diet, RSC, Cambridge, 2006,ISBN 0-85404-576-7 D: Nielsen S.S. (ed.)Food Analysis 4th edition, Springer, 2010, ISBN 978-1-4419-1478-1, e-zdroj VŠCHT D: Otles S. (ed.), Handbook of Food Analysis Instruments. CRC Press, Boca Raton, USA, 2009, ISBN 9781420045673, e-zdroje VŠCHT D: Wrolstad R.E. et al., Handbook of Food Analytical Chemistry, Wiley, 2005, ISBN 9780471663782, e-zdroj VŠCHT

Garant

Schulzová Věra doc. Dr. Ing.Réblová Zuzana doc. Ing. Ph.D.