Předmět Produkce potravinářských surovin (N324002)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N324002 - Produkce potravinářských surovin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Význam a postavení zemědělství a potravinářského průmyslu2. Spotřeba surovin, zajištění surovin - legislativní rámec3. Faktory ovlivňující produkci rostlinných surovin4. Ekologické aspekty zemědělské produkce5. Produkce obilovin (včetně rýže, kukuřice a minoritních plodin)6. Luskoviny, olejniny, brambory, cukrodárné plodiny7. Vinná réva, chmel8. Produkce ovoce a zeleniny9. Principy skladování a přepravy rostlinných surovin10. Užitkové vlastnosti hospodářských zvířat11. Produkce vepřového masa, hovězího masa a mléka12. Produkce drůbežího masa a vajec13. Ryby a ostatní vodní živočichové14. Hygienické aspekty produkce a skladování živočišných surovin
Literatura
Z: Petr J., Louda F.: Produkce potravinářských surovin, VŠCHT, Praha, 1998, ISBN 80-7080-332-0 Z: Simeonovová J. at.al.: Technologie drůbeže, vajec a minoritních živočišných produktů, MZLU v Brně, 2001, 80-7157-405-8D: Prugar J. at.al.: Kvalita rostlinných surovin, VÚPS, Praha, 2008, 978-80-86576-28-2 D: Pipek P.: Technologie masa I, 80-7080
Garant
Rajchl Aleš Ing. Ph.D.