Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy managementu (N324007)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N324007 - Základy managementu, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Introduction to management. Definition of management. Social responsibility and ethical management. 2. Introduction to micro- and macro- economy. International business and relations. Business area of EU. 3. Types of business subjects. Conditions for company foundation. Business law. 4. Taxis - basic principles direct tax, indirect tax. Taxation in EU. 5. Book keeping. Receipt evidence. Account unit. Property. 6. Salary counting. Price of employees. Costs X profit. Price, price calculation.7. Planning. Strategy. Changes and innovations. Controlling. Operative management.8. Changes and innovation management. 9. Organization in general. Organization structure. Company segmentation. 10. Communication. Social base. Organization culture. Employment law. 11. Personal management. Team building. Coaching. Basics of behavior, groups, motivation. 12. Quality management, environmental management, employees’ safety management. 13. Standards in food industry. Food legislation, HACCP. 14. Management of small companies.

Literatura

R: ROBBINS, S. P., COULTER, M.: Management, 2004, ISBN 80-247-0495-1A: VEBER, J. a kol.: Management. Základy, prosperita, globalizace. Management Press, 2000, ISBN 80-7261-029-5

Garant

Pivoňka Jan Ing. Ph.D.