Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Využití a likvidace odpadů zemědělsko-potravinářského komplexu (N324009)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N324009 - Využití a likvidace odpadů zemědělsko-potravinářského komplexu, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Voda a ovzduší - základní zdroje biosféry2. Vznik a druhy odpadů3. Hygienické a toxikologické aspekty vzniku, využívání a zneškodňování odpadů4. Nakládání s odpady. Skládkování, spalování, pyrolýza, solidifikace.5. Biologické procesy likvidace odpadů6. Odpady zem-potrav. komplexu, odpady z rostlinné a živočišné výroby a jejich zpracování.7. Odpady z potravinářských výrob a jejich zpracování8. Odpady vzniklé haváriemi. Dekontaminace půd, povrchových a podzemních vod.9. Odpady nebo druhotné suroviny. Recyklace odpadů, limitující faktory recyklací.10. Prevence vzniku odpadů, bezodpadové technologie.11. Možnosti uplatnění biokatalýzy, specifita enzymových reakcí.12. Zdokonalení výrobních procesů uplatněním biotechnologií13. Obalové materiály v odpadovém hospodářství14. Legislativní opatření k nakládání s odpady

Literatura

Z:Marek M.; Opatová H.; Voldřich M.: Odpady a druhotné suroviny v zemědělsko-potravinářském komplexu, Svazek 32. 1. vyd. Ostrava, 1996, ISBN 80-7078-382-6.D:Kuraš M.: Odpady, jejich využití a zneškodňování, Praha,Český ekologický ústav 1994, ISBN 80-85087-32-4.D: Jelínek, A. et al.: Hospodaření a manipulace s odpady ze zemědělství a venkovských sídel. Ing. František Savov, Praha, 2001.

Garant

Marek Miroslav doc. Ing. CSc.Horsáková Iveta Ing. Ph.D.