Předmět Balení potravin (N324026)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N324026 - Balení potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Ekonomie balení potravin, požadavky na obal2. Základní obalové materiály, jejich vlastnosti a aplikace - dřevo, tkaniny3. Papír4. Kovy5. Sklo,polymerní obalové materiály - klasifikace, obecné charakteristiky6. Přírodní polymery, modifikované přírodní polymery7. Syntetické polymery - polyolefíny a jejich kopolymery8. Vinylové, akrylové a dusíkaté polymery9. Polyestery, epoxidové pryskyřice, aminoplasty, fenolplasty. Lepidla10. Potiskování obalů, ochranná funkce obalů, principy aktivního balení11. Ochrana před mechanickýmizměnami, změnami vlhkosti a oxidačně-redukčními ději12. Obal a změny teploty, balení pro mikrovlnný ohřev13. Ekologické aspekty balení potravin, ekobilance, migrace složek obalů do potravin14. Základní principy konstrukce balících strojů
Literatura
Z: Čurda D., Balení potravin, SNTL, Praha 1982D: Arvanitoyannis I., Modified Atmosphere and Active Packaging Technologies, CRC Press, 2012, 978-1-43-980044-7 D: Robertson G.L., Food Packaging and Shelf Life, CRC Press, 2009,978-1-42-007844-2D: Coles R. a kol., Food Packaging Technology, Blackwell, 2003, 978-0849397882
Garant
Dobiáš Jaroslav doc. Ing. CSc.Votavová Lenka Ing. Ph.D.