Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Provozní analýza potravin (N324030)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N324030 - Provozní analýza potravin, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1) Úvod, vzorkování, úprava vzorku.Základní (gravimetrie, volumetrie, spektrofotometrie) metody a jejich aplikace v provozní analýze2) Chromatografícké metody a jejich aplikace v provozní analýze3) Elektroforetické metody a jejich aplikace v provozní analýze4) Spektroskopické metody5) Aplikace spektroskopických metod v provozní analýze6) Optické metody, rentgenová difrakce a termická analýza7) Aplikace optických metod a termické analýzy v provozní analýze8) Reologické metody a analýza obrazu9) Aplikace reologických metod a analýzy obrazu v provozní analýze10) Aplikovaná mikrobiologie11) Mikrobiologické metody v provozní analýze12) Senzorické hodnocení potravin13) Biochemické metody v provozní analýze14) Zpracování dat, statistické řízení procesů

Literatura

Z: Nollet L.M.L. (editor): Handbook of Food Analysis, Volume 1 - 3, Marcel Dekker, Inc., 2004, ISBN: 0-8247-5039-X. D: Klouda P.: Moderní analytické metody, Ostrava, 1996, ISBN 80-902155-0-5. D: Foret F., Křivánková L., Boček P.: Capillary zone electrophoresis, (editor Radola B. J.), VCH, Weinheim: (1993). ISBN 3-527-30019-8 D: Pazlarová J.: Mikrobiologické zkoumání potravin, Ústav biochemie a mikrobiologie, 2006 (dostupné na: http://biomikro.vscht.cz/sylaby/potrmik.htm)D: Králová B., Rauch P.: Bioanalytické metody, Vydavatelství VŠCHT PRAHA, 2. Vydání 1995.

Garant

Kvasnička František prof. Ing. CSc.Čopíková Jana prof. Ing. CSc.