Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř oboru (N352014)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N352014 - Laboratoř oboru, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Metody kontroly kvality cukru a čokolády (základní rozbory, infračervená spektroskopie). 2. Metody kontroly kvality jedlých mlýnských výrobků (základní mlýnské rozbory, fyzikálně-chemické testy).3. Metody stanovení kvality a vlastností pšeničných a bramborových škrobů. 4. Metody kontroly kvality výrobků z ovoce a zeleniny (elektroforetické stanovení kationtů a aniontů).5. Metody kontroly kvality výrobků z vajec, masa a ryb (základní rozbory masa a masných výrobků). 6. Metody kontroly kvality olejů a tuků (analýza triacylglycerolů, stanovení čísla kyselosti). 7. Metody kontroly kvality mléka (analýza bílkovin v mléčných výrobcích).8. Funkční vlastnosti obalů potravin.9. Distribuce velikosti částic a koloidní stabilita.10. Reologické vlastnosti a textura. 11. Mikrobiologický rozbor potravinářského (kosmetického) výrobku. 12. Hodnocení bakteriálních, kvasinkových a plísňových kultur používaných při výrobě potravin. 13. Identifikace neznámé bakterie v potravině. 14. Kvantitativní stanovení bakterií mléčného kvašení v potravinách.

Literatura

Nollet L.M.L. (editor): Handbook of Food Analysis, Volume 1 - 3, Marcel Dekker, Inc., 2004, ISBN: 0-8247-5039-X.Návody, normy, pravidla týkající se stanovení obsahu, kvality a vlastností jednotlivých složek v daných potravinářských materiálech.

Garant

Sluková Marcela Ing. Ph.D.Plocková Milada doc. Ing. CSc.Václavíková Eliška Ing.