Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Industrial and Food Microbioolgy (S320006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S320006 - Industrial and Food Microbioolgy, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. An overview of food, environmentally and industially important microorganisma, their sources, isolation, identification, cultivation. 2. Relation between food and microorganisms, factors influencing microbial growth.3. Principles of thermal inactivation of microorganisms. Regulating the number of microorganisms, pasteurization, D-value, Z-value4. Classic (standard) methods of the quantification of microorganisms in food. Rapid (modern) methods of the quantification of microorganisms in food.5. EU Legislative rules valid for pahogens presence in foods.6. Characteristics of members of genus Salmonella, pathogenic strains of Escherichia coli.7. Characteristics of Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, Staphylococcus aureus.8. Micromycets as food spoilage agents. Mycotoxines.9. Biogenous amines, food spoilage microflora.10. Lactic acid bacteria and production of cultured dairy products, probiotics, prebiotics.11. Microorganisms in environmental decontamination, environmental technologies based on use of microorganisms.12. Molecular mikrobiology methods used for identification of food-born pathogens.13. Types of bacterial toxines.14. Control of microbiological quality of foods. Sampling, GMP, HACCP

Garant

Demnerová Kateřina prof. Ing. CSc.