Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Industrial and Food Microbiology: Laboratory (S320008A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S320008A - Industrial and Food Microbiology: Laboratory, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Introduction, good laboratory practice in laboratory of microbiology, sterilization, disinfection.2. Legislative rules for the detection of relevant microorganisms. European standards ISO3. Principles of qualitative detection of microorganisms in food samples.4. Principles of quantitative determination of microorganisms in food samples.5. Cultivation methods and media - solid, liquid, selective, chromogenic; biochemical tests.6. Techniques and importance of enrichment cultivation.7. Modern techniques of the microbiological analysis.8. Quantitative determination of Bacillus cereus, Staphylococcus aureus, Escherichia coli.9. Determination of total number of microorganisms and coliforms in food sample. 10. Detection of yeasts and fungi. 11. Qualitative detection of Listeria monocytogenes, Salmonella spp., Enterobacter sakazakii; 12. Confirmation of coagulase-positive Staphylococcus aureus 13. Quantitative determination of Listeria monocytogenes 14. Microbiological analysis of water. Escherichia coli, meso and psychrotrophic microflora.

Garant

Demnerová Kateřina prof. Ing. CSc.