Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Food Process Quality Control (S321001)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S321001 - Food Process Quality Control, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1.Introduction to quality control methods, sampling and sample treatment. Basic methods: gravimetry, volumetry, spectrophotometry, and their applications in the process control2. Chromatography and applications in the process control3. Electrophoretic methods and applications in the process control4. Basic principles of spectroscopic methods 5. Applications of spectroscopic methods in the process control 6. Basic principles of optical methos, X-ray diffraction and microscopic methods 7. Applications of optical methods, X-ray diffraction and microscopic methods in the process control 8. Basic principles of rheology and image analysis9. Applications of rheology and image analysis in the process control10. Applied microbiology11. Microbiological methods in the process control12. Sensory analysis of foods13. Biochemical methods in the process control 14. Data processing and statistical the process control

Literatura

Z: Nollet L.M.L. (editor): Handbook of Food Analysis, Volume 1 - 3, Marcel Dekker, Inc., 2004, ISBN: 0-8247-5039-X. D: Klouda P.: Moderní analytické metody, Ostrava, 1996, ISBN 80-902155-0-5. D: Foret F., Křivánková L., Boček P.: Capillary zone electrophoresis, (editor Radola B. J.), VCH, Weinheim: (1993). ISBN 3-527-30019-8 D: Pazlarová J.: Mikrobiologické zkoumání potravin, Ústav biochemie a mikrobiologie, 2006 (dostupné na: http://biomikro.vscht.cz/sylaby/potrmik.htm) D: Králová B., Rauch P.: Bioanalytické metody, Vydavatelství VŠCHT PRAHA, 2. Vydání 1995.

Garant

Pour Vladimír Ing. CSc.Henke Svatopluk Ing. Ph.D.