Předmět Chemical Food Safety and Toxicology (S323002)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S323002 - Chemical Food Safety and Toxicology, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Chemical Food Safety, definitions, legal aspects2. Summary of major groups of compounds associated with the chemical safety3. Emerging groups of chemical compounds, global protection of the food chain4. Food additives - the most important group, E-codes5. Nanotechnologies and their use as additives in food production6. Compounds improving sensory quality of food - characterisation, use7. Compounds improving food durability - characterisation, use8. Natural toxic substances - the most important groups, legislative aspects9. Mycotoxins and bacterial toxins10. Substances which result in food production - process contaminants11. Characterization of the properties of exogenous contaminant and their enter into the food chain12. Persistent organic pollutants13. Modern pesticides and veterinary pharmaceuticals, bio products14. Toxic metals, nitrates, radionuclides
Literatura
R: Ronald H. Schmidt, Gary E. Rodrick: Food Safety Handbook. Wiley-IEEE, Velká Británie, 2005, 0471210641R: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin, 2. díl, 2009, 978-80-86659-16-9A: Watson, D.H. (ed.): Food Chemical Safety, Volume 1 - Contaminants, Woodhead Publishing. UK 2001, 1-85573-462-1A: Watson, D.H. (ed.): Food Chemical Safety, Volume 2 - Additives, Woodhead Publishing. UK, 2002, 1-85573-563-6
Garant
Hajšlová Jana prof. Ing. CSc.Pulkrabová Jana doc. Ing. Ph.D.