Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sensory Analysis (S323004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S323004 - Sensory Analysis, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. The definition of sensory analysis. Introduction of the principles of sensory analysis and its uses2. Sensory laboratory and the role of the sensory analyst3. Psychometrics and psychophysics (the psychological basis of sensory analysis) 4. Senses and sense of taste (anatomy and function of sensual receptors) 5. Basic tastes6. Sense of smell and flavour7. Other senses -s ight sense, food colour8. Food texture 9. Methods of the sensory analysis: discrimination methods10. Methods of the sensory analysis: desriptive analysis 11. Consumer tests (indirect methods). Consumer tests (direct methods)12. Food commodity I13. Food commodity II14. Sensory quality - summary of lectures

Literatura

D- Lawless H.T. (1998) Sensory Evaluation of Food, Kluwer Academic Publishers, ISBN-13: 978-1441964878 D- Stone, H and Sidel, JL (2004) Sensory Evaluation Practices, 3rd edn. London/New York: Academic Press/Elsevier ISBN 0126726906, 9780126726909D- Moskowitz H. (1988). Applied sensory analysis of foods (Vol. 1)Boca Raton, New York. ISBN-13 9780849367052 D- Meilgaard M. C., Civille G.V., Carr B.C. (2007) Sensory Evaluation Techniques, Fourth Edition CRC Press/Taylor & Francis, ISBN 9780849338397

Garant

Panovská Zdeňka doc. Dr. Ing.Míková Kamila doc. Ing. CSc.Ilko Vojtěch Ing.