Předmět Food, Nutrition and Health (S323005)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S323005 - Food, Nutrition and Health, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
Physiology of nutrition. Carbohydrates Dietary fibre and other indigestible carbohydrates Proteins Lipids. Metabolic pathways of main nutrients Importance of individual food groups in human nutrition (foods of plant origin) Importance of individual food groups in human nutrition (food of animal origin) Recommended Dietary Allowance and Dietary Guidelines Homework project - “Your favourite dish or a dish typical for your country” - presentation Minerals and trace elements in food and diet Vitamins and antioxidants Chemical changes in food and its nutritional impact Nutrition dependent non communicable diseases (cardiovascular, diabetes type II., obesity, some type cancer, etc.) and further nutrition dependent diseases (coeliac disease etc.)
Garant
Pánek Jan doc. Ing. CSc.Dostálová Jana prof. Ing. CSc.