Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Principles of Advanced Analysis of Natural Products and Foods (S323006)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S323006 - Principles of Advanced Analysis of Natural Products and Foods, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. General requirements on testing laboratories concerned with natural products and foods control2. Quality management in production and testing facilities; ISO, good laboratory practice (GLP)/ good manufacture practice (GMP) principles, certification, inspection, accreditation, auditing3. Terms and definitions used in analytical chemistry, traceability and uncertainty of measurement results4. Analytical method selection, validation and documentation; performance criteria; verification procedures; calibration, quality control procedures; interlaboratory comparison, 5. Reporting of test results, compliance with specification assessment; disputing of results6. Overview of advanced instrumental techniques employed in analysis of natural products and foods, current trends 7. Principles of target analysis and non-target screening, fingerprinting / profiling 8. Sample preparation strategies - choice of isolation, purification, pre-concentration strategy9. Separation methods - the application potential of gas chromatography, liquid chromatography, electromigration techniques10. Spectroscopic methods - the application potential of absorption, emission and mass spectrometry 11. Bioanalytical methods - immunochemical techniques, biosensors - advantages and limitations12. Demonstration case study No.1: The use of ´omics´ (proteomics / metabolomics) strategies in food authenticity and traceability13. Demonstration case study No. 2: The use of mass spectrometric techniques in natural products / foods safety control Demonstration case study No. 3: The use of advanced chemometrics for data handling in identification of nutraceuticals quality markers

Garant

Hajšlová Jana prof. Ing. CSc.Kalachová Kamila Ing. Ph.D.