Předmět Special Food Analysis (S323034)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S323034 - Special Food Analysis, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Analytical process, analytical procedure, performance characteristics2. Laboratory techniques of sample handling3. Chromatographic separation - preparative and analytical methods4. Electromigration separation - preparative and analytical methods5. Hyphenation of separation methods and mass spectrometry6. Molecular absorption spectrometry - UV/VIS7. Infrared spectrometry8. Nuclear magnetic resonance spectrometry9. Methods of atomic spectrometry10. Electrochemical methods - potentiometry, conductometry, voltammetry, amperometry11. Methods of peptides and proteins analysis12. Methods of phenols and flavonoids analysis13. Methods of alkaloids and organic acids analysis14. Methods of additives including nanomaterials and contaminants analysis
Literatura
Z: Kirk R.S., Sawyer R., Pearson's Composition and Analysis of Foods, Longman, 1991, ISBN 0-582-40910-1Z: Wilson R.H., Spectroscopic Techniques for Food Analysis, Wiley-Interscience, 1994, ISBN 047118554XZ: Wang J., Analytical Electrochemistry, VCH, Weiheim, New York, 1994, ISBN 1-56081-575-2D: Kellner R. et al., Analytical Chemistry, The Approved Text to the FECS Curriculum Analytical Chemistry, Wiley - VCH, 1998, ISBN 3527288813D: Silverstein R.M., Spectrometric Identification of Organic Compounds, 7th edition, Wiley, 2005, ISBN 978-0-471-39362-7D: Pavia D.L. et al, Introduction to Spectroscopy 4th edition, Brooks/Cole Belmont, CA, USA, 2009, ISBN 978-0-495-11478-9D: Belitz H.-D., Grosch W., Schieberle P., Food Chemistry, 4th ed., Springer-Verlag, Berlin 2009 (available as an e-book in the library of ICT Prague, ISBN 9783540699347)D: Otles S., Methods of Analysis of Food Components and Additives, CRC Press, 2005 (available as an e-book in the library of ICT Prague, ISBN 9780203503751)
Garant
Poustka Jan prof. Dr. Ing.Koplík Richard prof. Dr. Ing.