Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Food and Natural Products Analysis (S323035)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S323035 - Food and Natural Products Analysis, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Introduction, general principles of food evaluation, accuracy of analysis.2. Overwiev of physical-chemical, biochemical and toxicological methods.3. Principles of sampling, water.4. Proteins, peptides, amino acids and other nitrogenous compounds.5. Monosaccharides and oligosaccharides.6. Polysaccharides, dietary fibre and similar compounds.7. Total lipids, phospholipids, fatty acids.8. Lipid oxidation products, sterols and other non saponifiable compounds.9. Lipophilic and hydrophilic vitamins.10. Mineral compounds.11. Compounds influencing taste and odour, natural colorants.12. Natural toxic compounds, mycotoxins, toxic pdoducts formed during food processing.13. Food additives, industrial contaminants, pesticide residues, veterinary pharmaceuticals and similar compounds.14. Complex evaluation of food quality, food authenticity and falsification.

Literatura

R: Nielsen S.S. (ed.)Food Analysis 4th edition, Springer, 2010, ISBN 978-1-4419-1478-1, e-zdroj VŠCHTA: Otles S. (ed.), Handbook of Food Analysis Instruments. CRC Press, Boca Raton, USA, 2009, ISBN 9781420045673, e-zdroje VŠCHTA: Wrolstad R.E. et al., Handbook of Food Analytical Chemistry, Wiley, 2005, ISBN 9780471663782, e-zdroj VŠCHTA: Food Analytical Methods, elektronický časopis, Springer, ISSN 1936-976X, e-zdroj VŠCHT

Garant

Hajšlová Jana prof. Ing. CSc.Poustka Jan prof. Dr. Ing.Pulkrabová Jana doc. Ing. Ph.D.