Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Food Packaging and Preservation (S324026)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S324026 - Food Packaging and Preservation, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Mechanisms of food spoilage2. Prevention physiological changes3. Prevention of Enzymatic and chemical reactions4. Hygiene requirements, preservation by microorganisms removal from food5. Abiosis (direct inactivation of microorganisms) - thermal processing6. Abiosis - other physical methods, chemoanabiosis7. Anabiosis (indirect preservation methods) - osmoanabiosis, chilling and freezing8. Anabiosis - chemoanabiosis, cenoanabiosis9. Economics of food packaging, general demands on packaging. 10. Packaging materials, their properties and use - wood, textiles, paper. 11. Metals, glass. 12. Polymers - types and general properties.13. Polymers - types and general propertiesEnvironmental impact of packaging

Garant

Dobiáš Jaroslav doc. Ing. CSc.Čížková Helena doc. Ing. Ph.D.