Předmět Food Packaging and Preservation (S324026)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu S324026 - Food Packaging and Preservation, Fakulta potravinářské a biochemické technologie, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Sylabus
1. Mechanisms of food spoilage2. Prevention physiological changes3. Prevention of Enzymatic and chemical reactions4. Hygiene requirements, preservation by microorganisms removal from food5. Abiosis (direct inactivation of microorganisms) - thermal processing6. Abiosis - other physical methods, chemoanabiosis7. Anabiosis (indirect preservation methods) - osmoanabiosis, chilling and freezing8. Anabiosis - chemoanabiosis, cenoanabiosis9. Economics of food packaging, general demands on packaging. 10. Packaging materials, their properties and use - wood, textiles, paper. 11. Metals, glass. 12. Polymers - types and general properties.13. Polymers - types and general propertiesEnvironmental impact of packaging
Garant
Dobiáš Jaroslav doc. Ing. CSc.Čížková Helena doc. Ing. Ph.D.