Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza uhlovodíků a životní prostředí (N215020)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N215020 - Analýza uhlovodíků a životní prostředí, Fakulta technologie ochrany prostředí, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Základní rozdělení uhlovodíků a organických látek z hlediska vlivů na životní prostředí.2. Záchyt a vzorkování uhlovodíků a organických látek z ovzduší a dalších plynných médií - filtrace, adsorpce, absorpce, chemisorpce, kanystrové systémy.3. Izolace uhlovodíků a organických látek z vodných vzorků, půdy a pevných materiálů - extrakce, SPME,"head space" analýza.4. Kapalinová chromatografie v analýze uhlovodíků - instrumentace, pracovní podmínky, metodické postupy.5. Plynová chromatografie v analýze uhlovodíků - instrumentace, pracovní podmínky, metodické postupy.6. Hmotnostní spektrometrie v analýze uhlovodíků - instrumentace, pracovní podmínky, základní interpretace MS spekter.7. Infračervená spektrometrie v analýze uhlovodíků - instrumentace, pracovní podmínky, základní interpretace FTIR spekter.8. UV/VIS a flurescenční spektrometrie v analýze uhlovodíků - instrumentace, pracovní podmínky, základní interpretace UV a flurescenčních spekter.9. Praktické aspekty kvalitativní a kvantitativní analýzy - identifikace složek v komplexních uhlovodíkových vzorcích, kalibrace odezvy detektoru pro stanovení kvantity, validace výsledků, chyba stanovení.10. Požadavky na stopovou a ultrastopovou analýzu uhlovodíků v životním prostředí - instrumentace, manipulace se vzorky a jejich zpracování, přesnost a spolehlivost stanovení.11. Těkavé uhlovodíky a organické látky v emisích a ovzduší - základní legislativa, analytické postupy, praktické příklady analýz.12. Uhlovodíky a organické látky ve vodných vzorcích - základní legislativa, analytické postupy, praktické příklady analýz.13. Stanovení polyaromatických uhlovodíků v životním prostředí - základní legislativa, analytické postupy, praktické příklady analýz.14. Ropná kontaminace půdy a pevných materiálů - základní legislativa, analytické postupy, praktické příklady analýz, odhad stáří kontaminantu.

Literatura

D: Total Petroleum Hydrocarbon Criteria Working Group Series, Vol. 1: Analysis of Petroleum Hydrocarbons in Environmental Media, March 1998, Amherst Scientific Publishers, ISBN 1-884-940-14-5

Garant

Pospíšil Milan doc. Ing. CSc.Víden Ivan doc. Ing. CSc.