Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Laboratoř tuhých paliv (N216011A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N216011A - Laboratoř tuhých paliv, Fakulta technologie ochrany prostředí, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Návštěva petrologické laboratoře v Ústavu struktury a mechaniky hornin (Ing. Sýkorová).2. Stanovení obsahu vody, popela a prchavé hořlaviny instrumentálními metodami.3. Stanovení spalného tepla tuhých paliv.4. Měření vnitřního povrchu aktivního uhlí.5. Testování aktivního uhlí k záchytu organických látek z odpadního vzduchu.6. Stanovení mechanické pevnosti aktivního uhlí.7. Stanovení zápalné teploty paliv.8. Měření emisí při spalování uhlí.9. Stanovení SRI koksu.10. Měření rychlosti sušení uhlí.11. Elementární rozbor uhlí pomocí moderních metod.

Literatura

Z: Kolektiv autorů: Návody k laboratorním cvičením z tuhých paliv, Ústav plynárenství, koksochemie a ochrany ovzduší, VŠCHT Praha.Z: Kolektiv autorů: Návody k laboratorním cvičením z tuhých paliv, VÚHU, Most.

Garant

Beňo Zdeněk Ing.Šafářová Marcela