Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy energetiky (N218004)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N218004 - Základy energetiky, Fakulta technologie ochrany prostředí, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Energetika, druhy a zdroje energie, principy přeměny energie, obnovitelné zdroje. 2. První věta termodynamická, teplo a práce. 3. Druhá věta termodynamická, Carnotův cyklus.4. Obrácený Carnotův cyklus, chlazení, tepelná čerpadla. 5. Stavy vody a vodní páry, výpočty, diagramy vody a vodní páry, PT, PV,TS, HS. 6. Clausius-Rankinův cyklus, schema, termická účinnost, termodynamická účinnost. 7. Výroba páry, kotle, parní generátory, dodatkové výhřevné plochy. 8. Energetická zařízení, klasická elektrárna, jaderná elektrárna, kombinovaný cyklus. 9. Chladící okruhy v energetice a chemickém průmyslu, druhy okruhů, ztráty vody. 10.Úprava vody pro energetiku a průmyslové účely, filtrace, čiření, deionizace, demineralizace. 11.Kondicionace vody pro PG, úprava chladící vody. 12.Ionexové a membránové technologie při úpravě vody,ionexy, reverzní osmóza, nanofiltrace. 13.Koroze a protikorozní ochrana energetických zařízení.14.Energetika-ekonomie-ekologie. Ekologické dopady energetických výrob a jejich minimalizace.

Literatura

Z:Vošta J.,Matějka Z.,Macák J.:Energetika,VŠCHT Praha,1999,8070803584D:M.CH.Karapetijens: Chemická termodynamika,ČSAV Praha,1953D:F.Karas:Úprava kotelní vody a čistota páry,SNTL Praha,1965,0423765D:Herbert H.Uhlig:Corrosion and Corrosion Control,A.Wiley Publ.,N.Y.,1985

Garant

Jelínek Luděk doc. Ing. Ph.D.Mištová Eva Ing. Ph.D.