Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úprava napájecích a užitkových vod (N218005)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu N218005 - Úprava napájecích a užitkových vod, Fakulta technologie ochrany prostředí, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze (VŠCHT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Sylabus

1. Výroba, potřeba a spotřeba elektrické energie; hledisko ekonomické a ekologické.2. Clausius-Rankinův cyklus;T-s a H-s diagram vodní páry.3. Schema parovodního-okruhu v elektrárně; T-s diagram.4. Úprava přídavné, oběhové a odpadní vody v jaderné elektrárně.5. Chování součástí vod při průmyslovém a energetickém použití.6. Úprava vody pro průmyslové účely; filtrace, čiření, srážení.7. Chladící okruhy v energetice; úprava vody.8. Membránové postupy desalinace vody; elektrodialyza9. Reverzní osmoza, nanofiltrace10. Iontová výměna, vlastnosti ionexů, oblasti použití.11. Provoz ionexové kolony; sorpce,praní, regenerace, vymytí.12. Ionexové postupy - odstranění (Ca + Mg),dekarbonizace,deionizace, demineralizace.13. Úprava pitné vody ionexy; odstranění dusičnanů.14. Selektivní sorpce kovů ( kationtů i aniontů) z odpadních vod pomocí sorbentů.

Literatura

Z:Vošta J.,Matějka Z.,Macák J.:Energetika,VŠCHT Praha,1999,8070803584 D:F.Karas:Úprava kotelní vody a čistota páry,SNTL Praha,1965,0423765 D:Herbert H.Uhlig:Corrosion and Corrosion Control,A.Wiley Publ.,N.Y.,1985

Garant

Novotná Miroslava Ing. CSc.