Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Převodní ceny (11F451)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 11F451 - Převodní ceny, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvodní část -- historie a základní dokumenty k problematice, základní pojmy, podstata a princip převodní ceny2. Podniková uskupení, jejich formy, ekonomická a právní podstata 3. Převodní (předací, vnitropodnikové) ceny jako nástroj manažerského účetnictví4. Daňový základ a tuzemská legislativa daně z příjmů (§ 23, odst.7 zákona 586/92 Sb.) a mezinárodní legislativa daně z příjmů (článek 9 Modelové smlouvy o zamezení dvojího zdanění)5. Směrnice o převodních cenách OECD, tuzemské pokyny6. Eliminace rizika převodních cen na úrovni podniku7. Srovnávací a funkční analýza, dokumentace, interní směrnice8. Metoda ceny při opětovném prodeji 9. Další tradiční transakční metody pro stanovení převodní ceny10. Tradiční ziskové metody pro stanovení převodní ceny11. Postup správce daně, koncept následné úpravy zisku, jeho zdanění a eliminace dvojího zdanění, Arbitrážní konvence EU12. Právní úprava převodních cen v zemích EU.13. Aktuální problémy převodních cen (v tuzemsku i v EU) -- poslední informace a zkušenosti.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- rozumět základním poznatkům o problematice tzv. převodních cen (transfer pricing); - popsat mezinárodní rámec i tuzemskou úpravou převodních cen;- pochopit praktické žádoucí souvislosti a podmínky aplikace převodních cen na úrovni podniků i na úrovni kontroly na úrovni územních finančních orgánů;- vyhodnotit daňové dopady převodních cen ve vazbě na vnitropodnikové cenové kalkulace.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRYLOVÁ Z.Mezinárodní dvojí zdanění příjmů.2006.8072633546

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D.

Vyučující

Ing. František Francírek, Ph.D.prof. Ing. Alena Vančurová, Ph.D.