Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová podpora oceňování podniku (1FP416)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FP416 - Počítačová podpora oceňování podniku, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Zdroje ekonomických dat použitelných pro analýzu a ocenění podniku dostupné na internetu. 2. Databáze údajů o podnicích s integrovaným software pro finanční analýzu (Spider, Market Line, Amadeus a další podle aktuálně dostupných databází na síti VŠE), jejich praktické použití, zhodnocení výhod a nevýhod.3. Základní nástroje Excelu pro regresní analýzu a analýzu časových řad a jejich využití v rámci strategické analýzy oceňovaného podniku.4. Speciální software pro ocenění podniku (Evalent), způsoby použití, aplikace v rámci konkrétní případové studie, zhodnocení výhod a nevýhod.5. Software pro sestavení finančního plánu (Stratex).

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- najít vybrané základní podklady pro ocenění na internetu;- používat několik různých databází firem;- používat základní nástroje Excelu pro regresní analýzu a analýzu časových řad jako podporu pro strategickou analýzu;- používat program Evalent pro výnosové oceňování podniku.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMAŘÍK, M.Metody oceňování podniku : proces ocenění, základní metody a postupy.Praha:Ekopress, 2011.978-80-86929-67-5DMAŘÍK, M.Metody oceňování podniku pro pokročilé : hlubší pohled na vybrané problémy.Praha:Ekopress, 2011.978-80-86929-80-4DŠEJBOVÁ, K. -- SRPOVÁ, J.Aplikačné programy pre finančno-ekonomickú analýzu.Bratislava:1998.8022508691DSylaby s návodem k jednotlivým programům aktualizované každý semestr.

Požadavky

V případně hodnocení 4+ bude uvedeno, které chyby v seminární práci musí student opravit. Po opravě již není možné získat lepší hodnocení než 3.

Garant

doc. Ing. Pavla Maříková, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavla Maříková, CSc.