Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví II. - specifika pro organizace z oblasti arts (1FU233)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FU233 - Účetnictví II. - specifika pro organizace z oblasti arts, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Postavení a funkce kulturních účetních jednotek, které působí ve sféře státní správy a samosprávy, neziskové organizace. 2) Rozpočet, rozpočtová pravidla a jejich vliv na účetnictví těchto účetních jednotek. 3) Účetní reforma státní správy a samosprávy.4) Organizační složky státu, pravidla jejich hospodaření, vedení účetnictví a jejich vztah k jimi řízeným organizačním složkám a příspěvkovým organizacím. Evidence příjmů a výdajů organizačních složek státu. 5) Financování územních samosprávných celků, pojetí výsledku rozpočtového hospodaření. 6) Evidence příjmů a výdajů územních samosprávných celků 7) Účetnictví státních příspěvkových organizací a příspěvkových organizací, jejichž zřizovatelem je územní samosprávný celek. Fondy příspěvkových organizací.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- orientovat se v komplexní problematice financování kulturních organizací z oblasti státní správy i samosprávy;- vysvětlit hlavní principy fondového způsobu hospodaření, vedení účetnictví, rozpočtu, významu a využívání rozpočtové skladby;- aplikovat získané znalosti účetnictví organizačních složek státu i rozpočtů municipalit v kulturních organizacích, v kulturních odborech měst a krajů, v resortu kultury centrálního rozpočtu; případně ve sféře strukturálních fondů EU pro oblast kultury.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNOVÁKOVÁ, Š.Reforma účetnictví ve vybraných účetních jednotkách. I díl Účetnictví příspěvkových organizací.Praha:Nakladatelství Oeconomica, 2011.978-80-245-1757-5ZNOVÁKOVÁ, Š.Reforma účetnictví ve vybraných účetních jednotkách. 2.díl Účetnictví organizačních složek státu a obcí.Praha:Nakladatelství Oeconomica, 2011.978-80-245-1797-1

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Jana Ištvánfyová, Dr.

Vyučující

doc. Ing. Jana Ištvánfyová, Dr.Ing. Hana Takáčová