Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví I (rusky) (1FU271)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FU271 - Účetnictví I (rusky), Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojem účetnictví, jeho význam a předmět. Úkoly a obsah finančního účetnictví, uživatelé účetních výkazů.Účetní kategorie a pojmy, standardizace informačních výstupů z účetnictví. Elementy účetní metody: bilancování, dvoustranné účty, podvojný zápis.Základy účtování: dokumentace, kontrola, oceňování; účtování nevýsledkových transakcí.Účtování výsledkových transakcí: výdaje a příjmy, náklady a výnosy, náklady podle účelu; náklady podle druhů.Modely koloběhu majetku v podniku obchodujícím se zbožím a v podniku produkujícím výrobky – odlišnosti a jejich důsledky. Koncepční rámec účetních výkazů, cíle a charakteristiky účetního výkaznictví ve světových harmonizačních procesech. Směrnice EU, US GAAP a IFRS.Dlouhodobá hmotná a nehmotná aktiva – jejich vymezení a klasifikace, oceňování a odepisování.Zásoby - jejich vymezení a klasifikace, oceňování. Zásoby nakupované a zásoby vytvořené vlastní činností.Investice - základní typy investic, jejich umístění v rozvaze, oceňování a transakce související s investicemi.Pohledávky a výnosové transakce - realizační princip, oceňování, akruální pohledávky a podmíněná aktiva.Cizí zdroje a rezervy - základní typy závazků a jejich oceňování, akruální a podmíněné závazky.Vlastní kapitál – struktura, specifika kapitálových společností, zvýšení a snížení základního kapitálu a transakce s ostatními složkami vlastního kapitálu. Výkaz o změnách ve vlastním kapitálu a výkaz o úplném výsledku hospodaření.Výkaz peněžních toků. Příloha k účetním výkazům. Audit účetní závěrky a její zveřejňování. Výroční zpráva.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování studenti budou schopni:- orientovat se v účetní závěrce pro externí uživatele;- definovat a vysvětlit podstatu základních prvků účetních výkazů;- zaznamenat nejčastější hospodářské transakce ve výkazech;- zvládnout základy účetního cyklu, včetně zápisů na účty;- připravit zjednodušenou verzi účetní závěrky;- popsat hlavní znaky regulace a harmonizace účetnictví na národní úrovni i v mezinárodním kontextu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDИсходные материалыDФинансовый учет (МСФО), руководство по обучению, Институт профессиональных управляющих Аскери, 2012

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Marcela Žárová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Marcela Žárová, CSc.