Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví neziskových organizací (1FU305)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FU305 - Účetnictví neziskových organizací, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Postavení a funkce účetních jednotek v ČR, u kterých hlavním předmětem činnosti není podnikání. 2. Financování účetních jednotek, u kterých hlavním předmětem činnosti není podnikání, v ČR. 3. Specifičnost účetnictví neziskových organizací. 4. Vedlejší činnost neziskových organizací. 5. Evidence dlouhodobého a oběžného majetku neziskových organizací. 6. Zachycování nákladů a výnosů neziskových organizací. 7. Tvorba základního jmění neziskových organizací. 8. Fondy neziskových organizací (např. fond reprodukce dlouhodobého majetku). 9. Účetní uzávěrka a účetní závěrka neziskových organizací. 10. Fundraising neziskových organizacích v ČR a státech Evropské unie. 11. Finanční vztahy se státním rozpočtem a rozpočtem územních samosprávných celků.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- orientovat se ve financování neziskových organizací; - uplatnit znalosti účtování neziskových organizací ve zjednodušeném způsobu vedení účetnictví a ve vedení účetnictví v plném rozsahu;- sestavit účetní uzávěrku a účetní závěrku neziskových organizací;- provádět interní audit neziskových organizací.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZTAKÁČOVÁ, H.Účetnictví neziskových organizací.Praha:Oeconomica, 2010.978-80-245-1664-6

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Ladislav Mejzlík, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Ladislav Mejzlík, Ph.D.Ing. Hana Takáčová