Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví a daně individuálního podnikatele (1FU311)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FU311 - Účetnictví a daně individuálního podnikatele, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Individuální podnikatel a jeho evidenční povinnosti. Právní úprava možností vedení daňových evidencí a účetnictví. Princip a metodika vedení evidence na peněžní bázi. Postup přechodu z daňové evidence na vedení účetnictví. Princip a metodika vedení účetnictví na akruální bázi. Zhodnocení vedení evidencí individuálního podnikatele založené na peněžní bázi a na akruální bázi. (dotace 0/0)

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- porozumět variantním možnostem vedení evidencí a účetnictví individuálním podnikatelem;- porozumět principům a metodice vedení daňové evidence na peněžní bázi;- porozumět principům a metodice vedení účetnictví na akruální bázi;- zhodnotit vedení evidencí individuálního podnikatele založené na peněžní bázi a na akruální bázi.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSKÁLOVÁ, J.Podvojné účetnictví 2015.Praha:Grada, 2015.978-80-247-5418-5ZPILÁTOVÁ, J.Daňová evidence : komplexní řešení problematiky daňové evidence pro OSVČ : daň z přidané hodnoty, daň silniční, daň z nemovitostí, sociální pojištění, zdravotní pojištění.Olomouc:ANAG, 2014.978-80-7263-863-5ZPILAŘOVÁ, I. -- PILÁTOVÁ, J.Účetní závěrka, základ daně, finanční analýza podnikatelských subjektů roku 2014.Praha:1. VOX, 2014.978-80-87480-27-4DPlatné právní předpisy z oblasti daní a účetnictví.

Požadavky

Závěrečný test je složen z příkladů a teoretických otázek.

Garant

Ing. Jana Skálová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jan Molín, Ph.D.Ing. Jana Skálová, Ph.D.