Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mezinárodní aspekty účetního výkaznictví (1FU441)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FU441 - Mezinárodní aspekty účetního výkaznictví, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Mezinárodní aspekty finančního účetnictví a výkaznictví 2) Regulace účetnictví a standardizace mezinárodního účetnictví 3) Historické etapy procesu harmonizace účetnictví v Evropě 4) Nástroje harmonizace účetnictví v Evropě, konvergenční proces mezi IASB a FASB 5) Východiska a obsah koncepčního rámce Mezinárodních standardů účetního výkaznictví (IFRS) 6) Prezentace a vykazování účetních výkazů podle IAS 1 7) Regulace účetnictví a koncepční rámec standardů vydávaných FASB v USA. 8) Výkaznictví v USA. 9) Regulace účetnictví ve Velké Británii. Praktické příklady výkaznictví. 10) Regulace účetnictví v Nizozemí. Praktické příklady výkaznictví. 11) Regulace účetnictví ve Francii. Praktické příklady výkaznictví. 12) Regulace účetnictví v Německu. Praktické příklady výkaznictví. 13) Dopady procesu standardizace na transparentnost a zveřejňování účetních informací.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni: - vysvětlit mezinárodní aspekty finančního účetnictví a výkaznictví;- shrnout proces harmonizace účetnictví v Evropě a standardizace účetních pravidel;- ilustrovat konvergenční proces mezi IASB a FASB;- používat praktické znalosti o koncepčních rámcích IASB a FASB;- načrtnout zásady regulace účetního výkaznictví v USA;- popsat regulaci účetního výkaznictví ve Velké Británii;- popsat regulaci účetního výkaznictví v Nizozemsku;- popsat regulaci účetního výkaznictví ve Francii;- popsat regulaci účetního výkaznictví v Německu;- vysvětlit důležitost transparentnosti účetních informací a jejich zveřejňování.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNOBES, C. -- PARKER, R H.Comparative international accounting.Harlow:Prentice Hall, 2010.978-0-273-72562-6ZŽÁROVÁ, M.Regulace evropského účetnictví.Praha:Oeconomica, 2006.80-245-1046-4DNOBES, C. -- PARKER, R. H. Comparative international accounting. Harlow. Pearson. 2012. ISBN 978-0-273-76379-6.

Požadavky

závěrečný test min 25 %

Garant

doc. Ing. Marcela Žárová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Marcela Žárová, CSc.