Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audit obchodních společností (1FU453)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FU453 - Audit obchodních společností, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Moderní definice auditu, jeho podstata a cíle, informační asymetrie. 2) Obsah účetní závěrky a výroční zprávy. Národní a mezinárodní koncepty jejich sestavení (ČÚS, IAS/IFRS, US GAAP). 3) Právní úprava auditu, Směrnice EU o statutárním auditu. 4) Aplikace směrnice do právních norem platných v ČR. 5) Etické chování auditora. Etický kodex IFAC, jeho uplatnění v praxi. 6) Auditorské standardy (ISAs) a jejich využité v auditorských postupech. 7) Porovnání auditu a jiných ověřovacích zakázek. Rámec pro ověřovací zakázky ISAs. 8) Vztah auditu a výpočetní techniky. Účetnictví zpracovávané na počítači a specifika jeho prověřování. Počítačem podporované auditorské postupy. 9) Interní audit, pojetí, základní aktivity a funkce, vztah k externímu auditu. 10) Důkazní informace v auditu, dokumentace auditorské činnosti. 11) Výstupy auditorských postupů -- zpráva auditora, dopis určený vedení . Obsah, forma a návaznost na odpovídající mezinárodní auditorské standardy. 12) Zvláštnosti auditu v případě ověřování účetní závěrky a výroční zprávy SME.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- porozumět principům auditingu;- aplikovat získané znalosti v podnikatelském prostředí.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKRÁLÍČEK, V. -- MÜLLEROVÁ, L.Auditing.[Praha]:Bilance, 1998.ZKRÁLÍČEK, V. -- ROUBÍČKOVÁ, J.Případové studie z auditingu.Praha:Oeconomica, 2006.80-245-1090-1

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Vladimír Králíček, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Králíček, CSc.doc. Ing. Jaroslava Roubíčková, CSc.