Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetní řešení insolvence (1FU484)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 1FU484 - Účetní řešení insolvence, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Právní úprava insolvenčního řízení, její struktura.2) Definice úpadku, indikátory objektivního stavu, způsoby zjišťování úpadku.3) Průběh insolvenčního řízení, jeho jednotlivé fáze.4) Insolvenční rejstřík, insolvenční soud, insolvenční správce a jejich úloha v insolvenčním řízení.5) Insolvenční věřitel, přihlášky pohledávek do insolvenčního řízení, přezkumné jednání.6) Druhy pohledávek v insolvenčním řízení, nakládání s nimi jak z pozice věřitele, tak z pozice dlužníka.7) Majetková podstata, její zjišťování a nakládání s ní.8) Mimořádná účetní závěrka k datu předcházejícímu dni rozhodnutí o úpadku, zahajovací rozvaha ke dni rozhodnutí o úpadku.9) Způsoby řešení úpadku, jejich společné a odlišné znaky.10) Možnosti nakládání s majetkovou podstatou v konkurzu.11) Možnosti nakládání s majetkovou podstatou při reorganizaci.12) Možnosti nakládání s majetkovou podstatou při oddlužení.13 Výběr konkrétní firmy procházející insolvenčním řízením (výběr z insolvenčního rejstříku a její rozbor).

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:- popsat jednotlivé fáze insolvenčního řízení;- vysvětlit odlišnosti při různých způsobech řešení úpadku v ČR (konkurz, reorganizace a oddlužení),- rozlišit skupiny věřitelů v rámci insolvečního řízení.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRICHTER, T.Insolvenční právo.Praha:ASPI, 2008.978-80-7357-329-4DLiteratura k semináři je zadávána individuálně.Dzákon č. 181/2006 SB., o úpadku a způsobech jeho řešení (insolvenční zákon), v platném zněníDzákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, v platném znění

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Monika Randáková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Monika Randáková, Ph.D.