Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světové požadavky na rozvoj profesní způsobilosti účetních (DEP910)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DEP910 - Světové požadavky na rozvoj profesní způsobilosti účetních, Fakulta financí a účetnictví, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Význam a důvody celosvětové harmonizace při budování profesní kompetence účetních .2.Koncepční rámec Mezinárodních vzdělávacích standardů IFAC a jeho vliv na rozvoj profesní způsobilosti .3.Mezinárodní vzdělávací standardy IFAC (IFAC IES): cíle, obsah, struktura.4.Úloha OSN při budování systémů profesní kompetence – Model Accounting Curriculum UNCTAD. 5.Odraz požadavků IFAC IES a UNCTAD Model Accounting Curriculum v systému budování profesní kompetence ACCA (Asociace autorizovaných certifikovaných účetních).6.Rozvoj profesní kompetence účetních v České republice – vzájemný vztah středoškolské a vysokoškolské výuky budoucích účetních působících v profesi. 7.Výchova budoucích účetních působících v profesi na Fakultě financí a účetnictví VŠE v Praze. 8.Systém vzdělávání a zkoušek před vstupem do profese na Komoře auditorů České republiky. 9.Systém vzdělávání a zkoušek před vstupem do profese na Svazu účetních České republiky. 10.Požadavky na kontinuální profesní rozvoj účetních a jejich ve světově respektovaných právních normách a standardech. 11.Odraz světově respektovaných požadavků na kontinuální profesní rozvoj v České republice.12.Integrita požadavků na vzdělávání, dovednosti, zkušenosti a etické postoje a hodnoty.13.Specifické požadavky na profesní rozvoj auditorů – IFAC IES 8.14.Specifické požadavky na profesní rozvoj manažerských účetních a controllerů – International Group of Controlling (Draft for a Common Statement).15.Projekty posuzující míru implementace Mezinárodních vzdělávacích standardů IFAC ve světě.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni:

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZROTPORT, M. -- FIŠEROVÁ, M. -- BERKOVÁ, K.Didaktika základů účetnictví.Praha:Nakladatelství Oeconomica, 2011.978-80-245-1837-4DInternational Education Standards for Professional Accountants, International Federation of Accountants, 545 Fifth Avenue, New York, NY 10017, USA, ISBN 1-931949-08-5DKomora auditorů České Republiky. Systém vzdělávání a zkoušek před vstupem do profese.DKrál, B., Šoljaková, L.: Harmonisation of Requirements for Professional competence of Managerial Accountants and Controllers, European Financial and Accounting Journal, č. 4, 2011.DMunzar, V a kol. Účetnictví pro 2. ročník obchodních akademií, Praha, Fortuna 2004.DSkalková, J. Obecná didaktika, ISV, Praha 1999.DSystém certifikace a vzdělávání před vstupem do profese Svazu účetních České republikyDUnited Nations Conference of Trade and Development (UNCTAD) Model Accounting Curriculum - UNCTAD/DIAE/MISC/2011/1, GE.11-50279.

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Bohumil Král, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Bohumil Král, CSc.