Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Magisterský odborný seminář (4EK426)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4EK426 - Magisterský odborný seminář, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seminář se zaměřuje na následující oblasti:odborné časopisy v ekonometrii a v operačním výzkumu, rozlišení mezi aplikovanými a teoreticky zaměřenými časopisy,datové zdroje, databáze odborných prací (ScienceDirect, Springer Complete, JStor, Ebsco atd.),scientometrická kritéria a scientometrické zdroje,oborové zvyklosti při psaní, publikaci a prezentaci odborných (vč. diplomových a disertačních) prací,průběh oponentních a recenzních řízení,nástroje pro sazbu komplikovaných (zejm. matematicky orientovaných) textů,prezentace odborné práce,oborové konference a možnosti prezentace výsledků výzkumu,granty a možnosti financování vědecké práce,práce na konkrétním tématu (dle volby účastníka semináře).

Získané způsobilosti

Studenti se seznámís odbornými časopisy oboru,se scientometrickými kritérii a se scientometrickými zdroji,s databázemi publikací,se zásadami odborné práce a její prezentace (publikační zvyklosti, příklady konkrétních kvalitních a nekvalitních prací, obvyklé postupy při recenzních a oponentních řízeních apod.),se zásadami prezentace odborné práce,s orientací při volbě výzkumných témat a témat kvalifikačních prací,s organizací a průběhem Ph.D. studia.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHIGHAM, N J.Handbook of writing for the mathematical sciences.Philadelphia:Society for Industrial and Applied Mathematics, 1998.0-898714-20-6ZECO, U.Jak napsat diplomovou práci.Olomouc:Votobia, 1997.80-7198-173-7

Požadavky

je třeba umět přiměřeně číst anglicky

Garant

doc. RNDr. Ing. Michal Černý, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Ing. Michal Černý, Ph.D.