Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská a sociální statistika (4ES407)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4ES407 - Hospodářská a sociální statistika, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení se současnou soustavou hospodářských a sociálních statistických ukazatelů, jejich provázanosti s harmonizovanou soustavou v rámci EU, s praktickými postupy při zjišťování statistických dat a jejich zpracování a s možnostmi jejich využití v analýze hospodářských a sociálních jevů a procesů.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni porozumět statistickým ukazatelům, posoudit jejich vypovídací schopnosti ve vztahu k ekonomickým jevům, vybrat vhodné statistické ukazatele pro ekonomické analýzy a aplikovat přiměřené statistické metody při vlastní analytické činnosti.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZJÍLEK, J. -- MORAVOVÁ, J.Ekonomické a sociální indikátory : od statistiky k poznatkům.Praha:Futura, 2007.978-80-86844-29-9ZFISCHER, J. -- ZELENÝ, M.Příklady ze sociálněhospodářské statistiky.Praha:Oeconomica, 2007.978-80-245-1170-2DJÍLEK, J.Nástin sociálněhospodářské statistiky.Praha:Oeconomica, 2005.80-245-0840-0

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Jakub Fischer, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jakub Fischer, Ph.D.Ing. Ludmila PetkovováIng. Jan Zeman