Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy správy databázového systému Oracle (4IT340)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4IT340 - Základy správy databázového systému Oracle, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Popis architektury serveru Oracle.Vytvoření nové databáze (pouze teoreticky).Správa databázové instance.Základní nástroje, dokumentace systému Oracle.Vytvoření tabulkových prostorů, rollback segmentů a dalších databázových objektů.Tvorba a údržba databázových struktur (tablespaces, dělených tabulek, indexů).Správa integritních omezení, uložené procedury, triggery.Zálohování a obnova databáze.Programování uložených procedur, PL/SQL.Ladění výkonu.Správa řídicích a žurnálových souborů.Bezpečnostní mechanismy.Správa uživatelů, přístupových práv a profilů.Sledování a vyhodnocování provozu databáze.Export a import dat.Oracle - další vlastnosti a oblasti použití (OLAP, XML, GIS, dokumenty, ..).

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni spravovat databázi Oracle v jednodušších prostředích, tj. v prostředí menších firem, či department databázi.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMACÁK, P.Administrace databázového systému ORACLE.Praha:Oeconomica, 2011.978-80-245-1441-3

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Dušan Chlapek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Dušan Chlapek, Ph.D.Ing. Petr Macák