Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační a komunikační technologie (4IZ110)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4IZ110 - Informační a komunikační technologie, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základní protokoly:Normy a RFC dokumenty, protokol IP, struktura adres, směrování, DNS systém, protokol TCP, řízení spojení, protokoly UDP, ICMP, vazba s hardwarem, protokoly ARP, DHCP.2. Aplikační protokoly:Protokol FTP, Protokoly připojení telnet/SSH, WWW součásti, HTTP protokol, URI specifikace HTML jazyk, XML jazyk, 3. Informační technologie:Programovací jazyky webového prostředí, jazyky na straně serveru, jazyky na straně klienta, volání binárních programů, propojení s informačními systémy. Informační systémy podniku.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni se orientovat v technologiích, které tvoří současné sítě, budou schopni navrhnout rozdělení sítě do podsítí, rozumět směrování paketů, vytváření komunikačních kanálů. Budou schopni zprovoznit a nastavit webový server včetně virtuálních webů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPALOVSKÝ, R.Informační a komunikační sítě. Díl I.Praha:Oeconomica, 2010.978-80-245-1729-2ZODOM, W.Počítačové sítě bez předchozích znalostí.Brno:CP Books, 2005.80-251-0538-5DKABELOVÁ, A. -- DOSTÁLEK, L.Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS.Brno:Computer Press, 2008.978-80-251-2236-5

Požadavky

student musí mít v každé části minimálně 1/3 bodů

Garant

RNDr. Radomír Palovský, CSc.

Vyučující

Ing. Michal DočekalRNDr. Radomír Palovský, CSc.PhDr. Otakar PinkasIng. Ivo ŠmejkalIng. Ondřej Vadinský