Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpracování informací a znalostí (4IZ210)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4IZ210 - Zpracování informací a znalostí, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Metody pro ukládání a vyhledávání informací, metody získávání a zpracování formalizovaných znalostí, řešení praktických úloh.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni - Vyhledávat a zpracovávat informace o firmách a prezentovat zpracované informace zejména pro potřeby analýzy konkurenčního prostředí. Důraz je na práci se specializovanými internetovými informačními zdroji a portály státní správy.- Rozumět principům internetových vyhledávačů, vč. základní znalosti použitých algoritmů a datových struktur.- Aktivně používat standardní formáty pro výměnu dat (zejm. CSV, XML, JSON) a mít základní přehled o souvisejících technologiích a moderních trendech.- Sestavit regulární výraz- Rozumět principům vybraných metod pro dobývání znalostí z databází. - Vyřešit zadaný problém pomocí software pro dobývání znalostí z data a prezentovat získané znalosti pro odborníka v dané oblasti.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRAUCH, J.Metody zpracování informací. [Část] 2, Ukládání a vyhledávání.Praha:Vysoká škola ekonomická, 1996.80-7079-870-XDBABKA, M.Kde a jak hledat informace o firmách.Praha:Management Press, 1994.80-85603-56-XDBERKA, P.Dobývání znalostí z databází.Praha:Academia, 2003.80-200-1062-9D GOYVAERTS, J., LEVITHAN, S.Regulární výrazy – kuchařka programátoraDPoklady z přednášek

Požadavky

Pro úspěšné absolvování předmětu je nutno získat nejméně polovinu možných bodů ze cvičení a nejméně polovinu možných bodů ze závěrečného testu.

Garant

prof. RNDr. Jan Rauch, CSc.

Vyučující

Ing. David Chudán, Ph.D.Bc. Ing. Viktor Nekvapilprof. RNDr. Jan Rauch, CSc.Ing. Václav Zeman