Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prezentační dovednosti (v angličtině) (4ME378)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4ME378 - Prezentační dovednosti (v angličtině), Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Příprava prezentace 1. část – co jak pro koho, úvod, stať a závěr, struktura, principy, prezentační technika 2. Příprava prezentace 2. část – specifika obchodní prezentace – průběh obchodního jednání 3. Neverbální komunikace při prezentaci, zvládání stresu a trémy, kam dát ruce, nohy…, aktivizování publika pomocí neverbální komunikace atd. 4. Verbální komunikace – jazykolamy, argumentace, vhodné a nevhodné obraty… 5. Komunikační dovednosti – naslouchání, empatická odezva, kladení otázek, metoda FFF, síla nerezolutních prohlášení, stealing the show, technika otevírání dveří, … 6. Řešení vyhrocených situací, útoky z publika, nestandardní situace – použití komunikačních dovedností v praxi, bludný kruh útoku a obrany 7. Práce s publikem – ice-breaking, navození atmosféry, práce s emocemi, vizualizační pomůcky, zapamatovatelnost sdělení, nestandardní situace 8.Improvizace a nepřipravené prezentace 9.Typologie osobnosti, profesní typologie, sociální aspekt, mužsko-ženský pohled 10. Podávání zpětné vazby – pochvala a kritika 11. Paradigmata mezilidské součinnosti – proč se někde nedaří navázat spolupráci a co s tím dělat 12. Obrana proti manipulaci, jak říct NE, zvládání stresu a emocí 13. Image a etiketa

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti umět a zvládat: schopnost sebevědomě a profesionálně prezentovat, zvládat verbální i neverbální složky projevu, být schopní vypořádat se s trémou a pracovat s publikem – získat pozornost a zaujmout.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZCARNEGIE, D. -- CARNEGIE, D.How to develop self-confidence and influence people by public speaking.London:Vermilion, 1998.0-74-930579-7ZCARNEGIE, D.Jak získávat přátele a působit na lidi.Praha:Talpress, 1993.80-85609-12-6DHIERHOLD, E.Rétorika a prezentace.Praha:Grada, 2008.978-80-247-2423-2DCARNEGIE, D. How to Win Friends and Influence People. Pocket Books, 1998.DPEASE, A. -- PEASE, B. The Definitive Book of Body Language. Bantam, 2006.

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Stanislav Horný, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Stanislav Horný, CSc.