Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk začátečnický 1 (4PS180)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4PS180 - Anglický jazyk začátečnický 1, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

sloveso to be; osobní a přivlastňovací zájmena, předmětná zájmena; názvy zemí a národností, číslovky , plurál a singulár substantiv; anglická abeceda/hláskování, představování se navzájemsloveso to be – tvoření otázek a záporů a krátkých odpovědí, přivlastňovací pád – saský genitiv; rodina, jídlo; krátký neformální dopis; restaurace/ceny přítomný čas prostý – časování, otázky, zápor, krátké odpovědi; profese – základní slovesa; hodiny; osobní a přivlastňovací zájmena – pokračovánípřítomný čas prostý – část druhá – procvičování, každodenní činnosti + volnočasové aktivity; roční období, měsíce, dny v týdnu atd., základní společenské frázeexistenciální vazba there is/there are, zájmena some a any, ukazovací zájmena, předložky místní; domácnost/budova – popismodální sloveso can/could, min. čas slovesa to be, výslovnost/spelling; pomocné sloveso will v nabídkách a prosbách, rozhovor po telefonu – dotaz na tel. číslominulý čas prostý – úvod – pravidelná/nepravidelná slovesa, časová vyjádření určitá, tvoření otázek; svátky – slavnostní příležitosti.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni používat základní strukturou jazyka, prokázat znalost elementárních gramatických jevů, slovní zásoby a výslovnosti. Dále tvořit jednoduché věty a otázky a na jejich základě tvořit jednoduché rozhovory. Rozvoj jazykových dovedností – čtení, psaní, mluvení a poslechu na základní úrovni. Čtení: porozumění elementárnímu textu.Psaní: porozumění rozdílu mezi vysloveným a psaným slovem s důrazem na správný pravopis, elementární popis osoby, místnosti, prázdnin.Mluvení: zvládnutí jednoduchého rozhovoru, správné používání základní gramatiky, výslovnost, plynulost řeči, rozvíjení schopnosti spontánní reakce v mluveném jazyce, krátké odpovědi. Poslech: rozvíjení schopnosti získat z poslechu informace.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMURPHY, R.Essential grammar in use : a reference and practice book for elementary students of English.Cambridge:Cambridge University Press, 1997.0-521-55927-8DLiz and Joan Soars: New Headway – Elementary third edition, ISBN 0-19-471509-4, 2006DRedston Chris, Gillie Cunningham: Face2face Elementary, ISBN 0-521-60061-8, 2005

Požadavky

žádné

Garant

PhDr. Kateřina Kozická, CSc.

Vyučující

PhDr. Kateřina Kozická, CSc.