Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk začátečnický 3 (4PS182)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4PS182 - Anglický jazyk začátečnický 3, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Časování – přítomný, minulý, budoucí čas, a tvoření otázek a záporů. Tázací zájmena. Slovní druhy. Slova o více významech. Společenské fráze. Výměna informací o lidech, které známe. Čas přítomný prostý a průběhový. Have/have got – rozdíly. Získávání informací o jiných lidech, popis každodenních činností – ustálené výrazy. Životní styl. Spojovací výrazy.Minulý čas prostý a průběhový jako jazykové prostředky vyprávění. Nepravidelná slovesa. Odvozování slovních druhů. Slova opačného významu – tvoření pomocí přípon a předpon. Předložky pojící se s vyjádřením času. Spojovací výrazy while, during, for. Kvantifikátory – much/many/some/any/a few/a little/a lot of atd. Určitý a neurčitý člen. Nakupování a ceny – slovní zásoba. Zjišťování informací o městě. Vyplňování jednoduchých formulářů.Základní infinitivní a gerundiové vazby – první část. Vyjádření budoucnosti pomocí going to/will. Ustálené spojení se slovesy have, go, come. Vyjadřování pocitů a nálady. Plány a ambice.Popis/charakteristika města/lidí. Stupňování přídavných jmen. Synonyma/antonyma přídavných jmen. Předložky místní/orientace ve městě. Srovnání rozdílů života u nás a v zahraničí.Vztažné věty podmětné.Předpřítomný a minulý čas – srovnání. Předložky časové. Příčestí minulé, tvoření příslovcí. Krátké odpovědi. Rozhovor se známou osobností.Vztažné věty předmětné.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni prokázat rozšířenou znalost elementárních gramatických jevů, slovní zásoby a výslovnosti. Dále tvořit jednoduché věty a otázky a na jejich základě tvořit jednoduché rozhovory. Cílem je naplnit konkrétní potřeby v běžné konverzaci vyžadující přímou a jednoduchou výměnu informací týkajících se běžných rutinních záležitostí. Další rozvoj jazykových dovedností – čtení, psaní, mluvení a poslechu směřující k mírně pokročilé úrovni. Čtení: porozumění jednoduchému anglickému textu na mírně pokročilé úrovni.Psaní: prohloubení porozumění rozdílu mezi vysloveným a psaným slovem s důrazem na správný pravopis, napsat vzkaz.Mluvení: student umí představit sebe a ostatní a klást jednoduché otázky týkající se informací osobního rázu – o místě, kde žije, o lidech, které zná, o věcech, které vlastní a na podobné otázky umí odpovídat. Dokáže používat řadu frází a vět, dokáže popsat svoje životní podmínky, dosažené vzdělání a svoje zaměstnání. Dokáže se jednoduchým způsobem domluvit, mluví-li partner pomalu a zřetelně.Poslech: rozvíjení schopnosti získat informace z poslechu promluvy v běžném tempu řeči. Dokáže pochopit smysl krátkých, jasných, jednoduchých zpráv a hlášení.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMURPHY, R.Essential grammar in use : a reference and practice book for elementary students of English.Cambridge:Cambridge University Press, 1997.0-521-55927-8DLiz and Joan Soars: New Headway – Elementary third edition, ISBN 0-19-471509-4, 2006DRedston Chris, Gillie Cunningham: Face2face Elementary, ISBN 0-521-60061-8, 2005

Požadavky

žádné

Garant

PhDr. Kateřina Kozická, CSc.

Vyučující

PhDr. Kateřina Kozická, CSc.