Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Anglický jazyk začátečnický 4 (4PS183)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4PS183 - Anglický jazyk začátečnický 4, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Modální slovesa – s odkazem do přítomnosti a budoucnosti, tvoření otázek a záporů. Profese – jednoduchý popis pracovní náplně. Cestování do zahraničí. Ustálená spojení – slovesa s doplňkem. Složeniny. Návštěva lékaře. Psaní formálního dopisu.Vedlejší věty časové a podmínkové a s nimi se pojící časové spojky. Ustálené slovesné výrazy/fráze. Rezervace v hotelu. Život v budoucnostiSlovesné vazby. Účelový infinitiv – věty účelové. Used to – vyjádření zvyklostí v minulosti a pocitů v souvislosti se situací. Procvičování psaní dopisů. Pasíva a pasivní vazby. Příčestí minulé. Ustálené slovesné fráze. Informace na vývěskách. Historie komodit – tabák, bavlna, cukr. Vlastní hodnocení knihy nebo filmu. Podmiňovací způsob přítomný, za použití would/might. Frázová slovesa. Společenské fráze – gratulace, přátelské doporučení, rada. Psaní krátké povídky/vyprávění. Předpřítomný čas průběhový a prostý – srovnání. Tvarosloví – odvozování příslovcí, podstatných jmen, telefonování. Životní styl – přístup k zaměstnání. Předminulý čas prostý. Vyprávění – povídka. Společenské fráze – loučení.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni používat základní jazykový repertoár, který jim umožní vyjadřování se v rámci každodenních předvídatelných situací, ačkoli budou muset většinou zjednodušit obsah sdělení a hledat slova. Dále se dokáží jednoduchým způsobem vyjadřovat pomocí základních jazykových funkcí jako jsou výměna informací, žádosti, vyjádření vlastních názorů a postojů a adekvátně reagovat, efektivně udržet společenskou komunikaci za použití běžných jednoduchých výrazů.Čtení: Orientace v každodenních materiálech – např. inzerátech, prospektech, jídelních lístcích, jízdních řádech. Schopnost vyhledávat určité druhy informací v seznamech a pochopit obvyklá značení a nápisy na orientačních tabulích na veřejných místech.Psaní: Schopnost formulace souvislých vět a vyjádření o svém okolí, osobních zážitcích a toho, co proběhlo v minulosti. Mluvení: Student umí jednoduše popsat nebo charakterizovat lidi, životní nebo pracovní podmínky, každodenní zvyklosti, oblíbené a neoblíbené činnosti a to v podobě krátkého sledu jednoduchých frází a vět spojených v logický celek. Dokáže souvisle podat vyprávění jednoduchého příběhu. Poslech: Schopnost porozumět natolik, aby vyhověl konkrétním potřebám, za předpokladu, že jde o jasně formulovanou, relativně pomalou řeč. Porozumění vzkazům (např.na záznamníku) a hlášením (prostředky hromadné dopravy atd.).

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMURPHY, R.English Grammar in Use.Cambridge University Press, 1995.990000453XDLiz and Joan Soars: New Headway – Elementary third edition, ISBN 0-19-471509-4, 2006DPhillip Kerr: Straightforward Pre-intermediate, ISBN 978-0-230-02079-5, 2005DRedston Chris, Gillie Cunningham: Face2face Elementary, ISBN 0-521-60061-8, 2005

Požadavky

žádné

Garant

PhDr. Kateřina Kozická, CSc.

Vyučující

PhDr. Kateřina Kozická, CSc.