Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy statistiky (v angličtině) (4ST318)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 4ST318 - Základy statistiky (v angličtině), Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Jednorozměrná popisná statistikaZáklady teorie pravděpodobnosti Diskrétní náhodné veličiny a jejich pravděpodobnostní rozděleníSpojité náhodné veličiny a jejich pravděpodobnostní rozděleníZáklady statistické indukceTestování statistických hypotézAnalýza rozptyluRegresní analýzaAnalýza časových řadIndexy

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni aplikovat nejdůležitější základní statistické metody. Dále budou schopni vybrat vhodnou statistickou metodu pro popis a analýzu daného problému a interpretovat dosažené výsledky. Studenti také dokáží prezentovat v angličtině dosažené výsledky a budou rozumět mluvenému i psanému slovu s odpovídající tématikou.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZTREŠL, J.Success in statistics.Praha:Vysoká škola ekonomická, 1998.80-7079-550-6DWEISS, N. A. Elementary statistics (8th edition). US: Addison-Wesley, 2012. ISBN 978-0-321-69123-1.

Požadavky

žádné

Garant

Ing. Karel Helman, Ph.D.

Vyučující

Ing. Karel Helman, Ph.D.Ing. Lukáš Sobíšek