Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačová optimalizace (EKO903)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu EKO903 - Počítačová optimalizace, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Budou probírány následující témata:- formulace typických optimalizačních úloh,- optimalizační úlohy a jejich role v ekonomickém rozhodování, základní typy optimalizačních úloh, jejich klasifikace,- profesionální optimalizační systémy XA, LINDO, CPLEX, XPRESS, MOSEK - spolupráce s tabulkovými kalkulátory, standardní formát MPS,- systémy na podporu modelování - LINGO, MPL for Windows, AIMMS, AMPL, XPRESS-MP - řešení diskrétních optimalizačních úloh ,- optimalizační moduly tabulkových kalkulátorů,- opimalizační úlohy mikroekonomického a makroekonomického typu.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování kurzu budou studenti schopni používat aktuální software pro optimalizaci a ekonomické rozhodování a formulovat modely pro řešení reálných rozhodovacích problémů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZJABLONSKÝ, J.Operační výzkum : kvantitativní modely pro ekonomické rozhodování.Praha:Professional Publishing, 2007.978-80-86946-44-3ZJABLONSKÝ, J.Programy pro matematické modelování.Praha:Oeconomica, 2007.978-80-245-1178-8ZLAGOVÁ, M. -- JABLONSKÝ, J.Lineární modely.Praha:Oeconomica, 2004.80-245-0816-8DSCHRAGE, L.Optimization modeling with LINGO.Chicago:Lindo Systems, 1999.1-893355-00-4

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Josef Jablonský, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Josef Jablonský, CSc.