Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Příprava vědeckých publikací a jejich prezentace (SA_909)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu SA_909 - Příprava vědeckých publikací a jejich prezentace, Fakulta informatiky a statistiky, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Témata zahrnují poznatky o odbornosti vědeckého textu, základní znaky textu odborného stylu, poučení o termínech a o jazykových i stylistických nedostatcích disertačních prací. Dále všeobecná pravidla a základní pojmy, včetně tvorby aktuálních bibliografických odkazů.Budou poskytnuty znalosti nutné ke tvorbě grafické prezentace a praktický nácvik verbální i nonverbální stránky kultivovaného jazykového projevu. Diskuze budou vedeny ke konfrontaci psaného a mluveného slova a k základní znalosti pravidel české ortoepie.

Získané způsobilosti

Studenti doktorského studia budou připraveni obhájit disertační práci před odbornou komisí.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZNÖLLKE, C.Umění prezentace : jak přesvědčivě, srozumitelně a působivě prezentovat.Praha:Grada, 2004.80-247-9057-2DECO, U. Jak napsat disertační práci. Olomouc: Votobia, 2007DLEVINE, S. J. Writing and Presenting Your Thesis or Dissertation (cit.2002-07-24)DROMPORTL, M. Ke vztahu mluveného a psaného jazyka. Praha: Odeon 1998DŠESTÁK, Z. Jak psát a přednášet o vědě. Praha: Academia, 2000DŠPAČKOVÁ, A. Moderní rétorika. Praha: Grada, 2009DThe Evolving Genre of Electronic Theses and Dissertations (cit.2002-07-3)

Požadavky

žádné

Garant

prof. Ing. Petr Doucek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Petr Doucek, CSc.