Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborný německý jazyk 1 (61NEP1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 61NEP1 - Odborný německý jazyk 1, Fakulta managementu JH, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Bedürfnisse2. Der Wirtschaftskreislauf 3. Die produktion4. Der Produktionsfaktor Arbeit5. Die Arbeitslosigkeit6. Die Steuern7. Der Konjunkturzyklus 8. Der Markt9. Die Marktwirtschaft10. Rund um die Firma11. Rechtsformen der Unternehmen12. Kommunikation außerhalb der Geschäftsverhandlungen: Einladung, Restaurant, Wohnen, Familie13. Firmenpräsentation

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování bude student schopnen diskutovat na ekonomická témata probíraná v tomto kurzu, vyjádřit svůj názor. Bude rozumět významu ekonomických termínů daných v obsahu kurzu a umět definovat, rozlišit a popsat dané ekonomické pojmy v němčině. Bude schopen prezentovat projekt fiktivní firmy, kterou založí.Získá širší znalost ekonomických termínů v němčině. Po úspěšném absolvování kurzu bude student schopen rozumět jednodušším ekonomickým textům. Bude schopen jednodušším způsobem, ale v souvislostech, pohovořit o určitých hospodářských tématech, pojmenovat výhody a nevýhody různých možností. Bude umět napsat jednodušší souvislý text a bude se umět představit a popsat své znalosti a schopnosti.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHÖPPNEROVÁ, V. -- KERNEROVÁ, J.Němčina v hospodářství.Praha:Ekopress, 2008.978-80-86929-40-8DHÖPPNEROVÁ, V.Wirtschaftsdeutsch aktuell.Praha:Ekopress, 2010.978-80-86929-58-3DSIEBENSCHEIN, H. Velký německo-český slovník, česko-německý slovník: Leda, 2006. ISBN 80-7335-078-5.

Požadavky

žádné

Garant

Mgr. Jana Polívková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Polívková, Ph.D.