Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět yy_Test ze základů středoškolské matematiky (61ZSM1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 61ZSM1 - yy_Test ze základů středoškolské matematiky, Fakulta managementu JH, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Výpočty s procenty. 2. Výroky a logická algebra. 3. Množiny a operace s nimi. 4. Číselné množiny, komplexní čísla. 5. Úpravy algebraických výrazů, kvadratická rovnice. 6. Analytická geometrie přímek, kružnic a parabol v rovine jakož i přímek, rovin a kulových ploch v prostoru. 7. Definiční obory a grafy základních elementárních funkcí, práce s goniometrickými funkcemi. 8. Kombinatorika a pravděpodobnost. 9. Posloupnost aritmetická a geometrická. 10. Limita posloupnosti. 11. Limita, derivace a spojitost funkce jedné reálné proměnné. 12. Neurčitý integrál. 13. Určitý integrál a jeho geometrické aplikace.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni porozumět aplikacím středoškolské matematiky při řešení manažerských rozhodovacích problémů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPOLÁK, J.Přehled středoškolské matematiky.Praha:Prometheus, 2005.80-7196-267-8

Požadavky

žádné

Garant

prof. RNDr. Jan Černý, DrSc., dr. h. c.

Vyučující

prof. RNDr. Jan Černý, DrSc., dr. h. c.