Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Analýza a návrh IS (62AIS0)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 62AIS0 - Analýza a návrh IS, Fakulta managementu JH, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvodní administrativa. Produktové a procesní charakteristiky softwaru a jeho vývoje.SW krize a historie softwarového inženýrství (SWE), systémové a softwarové inženýrství.SW procesní modely.Agilní metody.Způsoby získávání, formalizace a dokumentace zákaznických požadavků (analýza).Klasické a objektově orientované metody analýzy a návrhu.Návrhové vzory a komponenty.SW architektura a uživatelská rozhraní.Validace a verifikaceŘízení SW procesů.Údržba, řízení změn a konfigurační management.Kvalita a procesní zlepšování v IT oblasti.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti:- schopni posoudit důležité aspekty výběru vhodného procesního modelu vývoje SW produktu,- schopni zjistit, reprezentovat a namodelovat uživatelské požadavky,- schopni porozumět možnostem a výběru architektury systému,- schopni komunikovat s návrháři systému, případně být součástí návrhářského týmu za zákazníka, - schopni rozlišit mezi validací a verifikací výsledného produktu,- chápat problematiku evoluce systému,- chápat problematiku a možnosti řízení kvality produktu a procesního zlepšování

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSOMMERVILLE, I.Software engineering.Boston:Pearson, 2011.978-0-13-705346-9DPressman, R.S.: Software Engineering: A Practitioner's Approach. European adaptation. McGraw-Hill. Jakékoli vydání pozdější než 4.DSommerville,I: Software Engineering. Addison Wesley. Jakékoli vydání pozdější než 5.

Požadavky

Studenti mohou získat ještě extra body, které budou zohledněny individuálně. Podrobnosti viz dokumentový server tohoto modulu

Garant

Ing. Vladimír Přibyl, Ph.D.

Vyučující

Ing. Vladimír Přibyl, Ph.D.