Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět xy_Manažerská ekonomika (6MP455)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 6MP455 - xy_Manažerská ekonomika, Fakulta managementu JH, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Pravidla versus principy.2. Účetnictví jako základní informační systém firmy.3. Výkazy finančního účetnictví; tradiční přístup kontra fundamentální přístup. 4. Finanční fondy a jejich řízení. 5. Krátkodobé rozhodování a financování.6. Finanční model postupných přeměn aktiv v rámci výrobního cyklu. 7. Řízení a optimalizace zásob. 8. Řízení a optimalizace peněžních zůstatků. 9. Řízení výroby v krátkém období. 10. Ekonomický rozpočet jako finanční model podnikatelského záměru. 11. Dlouhodobé rozhodování a financování.12. Rozhodování na bázi čisté současné hodnoty (NPV).13. Sekvenční rozhodování a rozhodovací stromy. 14. Úvod do problematiky finančního rizika a analýza portfolia.

Získané způsobilosti

Po úspěšném absolvování budou studenti schopni řešit elementární ekonomické problémy úspěšného podnikání.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKOLÁŘ, P.Cvičné příklady pro studium předmětu Ekonomie.Praha:Institut Svazu účetních, 2004.80-86716-15-5ZKOLÁŘ, P.Cvičné příklady pro studium předmětu Manažerské finance.Praha:Institut Svazu účetních, 2001.ZKOLÁŘ, P. -- VESELÁ, M.Ekonomie a ekonomika.Praha:ASPI, 2006.80-7357-218-4ZMRKVIČKA, J. -- KOLÁŘ, P.Finanční analýza.Praha:ASPI, 2006.ZKOLÁŘ, P.Manažerské finance.[Praha]:Bilance, 1997.

Požadavky

žádné

Garant

doc. Ing. Jaroslav Jánský, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jaroslav Jánský, CSc.