Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Veřejné zdraví a epidemiologie (6MZ402)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 6MZ402 - Veřejné zdraví a epidemiologie, Fakulta managementu JH, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pro studium byly využity veřejně dostupné materiály University of Albany, School of Public Health.Úvod do veřejného zdraví resp.zdravotnictví.Charakteristika a definice Public Health vztah k financování zdravotnictví, nevydělitelost veřejného zdravotnictví ze spotřeby.Historie veřejného zdravotnictví.Nástroje, které má k dispozici veřejné zdravotnictví.Etika veřejného zdravotnictví.Právní baze veřejného zdravotnictví.Úvod do epidemiologie a charakteristika manžerské epidemiologie.Chyby v epidemiologii, náhodné,systematické. Rozložení biologických jevů.Prevalence, incidence,riziko, falešná pozitivita, falešná negativita, senzitivita,specifita,prediktivní hodnota,likely-hood ratio, Odds ratio, Faganův nomogram,Bayesův teorém. Incidenční studie, prevalenční studie, randomizace, design typů studií,statistická významnost, meta-analýza.

Získané způsobilosti

Po úspěšném dokončení kursu bude student schopen definovat co to je veřejné zdraví, respektive veřejné zdravotnictví. Bude znát jeho dopady do zdravotního stavu populace.Student bude znát legální a institucionální basi veřejného zdraví, resp. zdravotnictví obecně a v České republice.V druhé části studia získá znalosti v oblasti biostatistiky a epidemiologie pro manažerské využití.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVLČEK, J. -- MÜLLEROVÁ, H. -- MACEK, K.Farmakoepidemiologie, farmakoekonomia, farmakoinformatika : základy pro farmaceuty.Praha:Panax, 1999.80-902126-7-0ZJANOUT, V.Klinická epidemiologie - nedílná součást klinických rozhodovacích procesů.Praha:Grada, 1998.80-7169-353-7ZZAVÁZALOVÁ, H.Sociální lékařství a veřejné zdravotnictví.Praha:Karolinum, 2002.80-246-0467-1Dzákladní Clinical Epidemiology - the Essentials (the tird Edition),1996 (ISBN 0-683-03269-0)Dzákladní: www.fm.vse.cz/K:/PED/IMZH/veřejný/střítecký/Veřejné zdravotnictví

Požadavky

žádné

Garant

MUDr. Rudolf Střítecký

Vyučující

MUDr. Rudolf Střítecký