Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie (6SH131)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu 6SH131 - Psychologie, Fakulta managementu JH, Vysoká škola ekonomická v Praze (VŠE).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

MODUL I ZÁKLADY INDIVIDUÁLNÍHO CHOVÁNÍ1. Psychologie jako věda a možnosti jejího využití v oblasti práce a řízení. 2. Osobnost a její struktura. 3. Dynamika osobnosti. Motivace.4. Změny osobnosti. Působení vývoje, situace a zkušeností, učení.5. Emoce a výkonnost.6. Sebesystém, vztah k vlastnímu já. MODUL IIZÁKLADY SOCIÁLNÍHO CHOVÁNÍ7. Vznik a vývoj skupiny. 8. Komunikace jako klíčový prvek skupinové dynamiky. 9. Sociální poznávání. MODUL IIIVYBRANÉ MOŽNOSTI APLIKACE V MANAŽERSKÉ PRAXI10. Řešení problémů z pohledů informační teorie. 11. Postoje a jejich změna. 12. Stres a mentální hygiena.

Získané způsobilosti

Po absolvování kurzu se očekává, že si student osvojí solidní teoretický základ pro pochopení lidské psychiky, jenž mu umožní poznávat, vysvětlovat, předvídat a ovlivňovat lidské chování. Očekává se, že student zlepší svou dovednost rozumět druhým, zvládat mezilidské vztahy a adekvátně pracovat s lidskými zdroji v podmínkách manažerské praxe. Dále bude schopen lépe porozumět sám sobě a regulovat své chování zejména ve směru dalšího rozvíjení předpokladů k manažerské práci, a to jak v rovině znalostí, tak v rovině dovedností.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMIKULÁŠTÍK, M.Manažerská psychologie.Praha:Grada, 2007.978-80-247-1349-6ZPAUKNEROVÁ, D.Psychologie pro ekonomy a manažery.Praha:Grada, 2006.80-247-1706-9ZVÝROST, J. -- SLAMĚNÍK, I.Sociální psychologie.Praha:Grada, 2008.978-80-247-1428-8DHiršová M.: Psychologie. J.Hradec: FM, e-learningový kurzDnení k dispozici ...

Požadavky

žádné

Garant

PhDr. Miloslava Hiršová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Miloslava Hiršová, Ph.D.